Tågluffa i Sverige

 

Turista i Sverige. Vad innebär det? Svaret blir förstås olika beroende på vem man frågar. I Sverige finns det hur många olika sätt som helst att turista på, och hur mycket som helst att göra. Det finns massor av campingar, badplatser, nöjesparker, naturreservat, vandringsleder, intressanta städer och olika typer av upplevelser. Man skulle behöva ha semester året runt för att hinna uppleva ens en liten del av allt som finns.

Ett spännande sätt att uppleva landet är genom att tågluffa. Det är ett avslappnande resealternativ där man får chans att koppla av och uppleva landet med andra ögon. Det ger en viss frihet att tågluffa. Du kan forma resan som du vill och behöver inte tänka på bilköer och liknande. Läs en god bok eller slumra till en stund. I Sverige finns ett stort järnvägsnät och man kan ta sig nästan vart man vill med tåget.

An aurora is a natural light display in the sky, predominantly seen in the high latitude Arctic and Antarctic regions.

Sommartid kan man tågluffa längs Inlandsbanan hur mycket man vill om man har ett speciellt kort. Inlandsbanan går mellan Gällivare och Kristinehamn, och är en 1 288 kilometer lång svensk järnväg. Längs med Inlandsbanan kan man besöka platser som Mora, Orsa, Härjedalen, Östersund, Berg, Vilhelmina och Jokkmokk, för att nämna några. Reser man norrut kan man uppleva fantastiska naturfenomen som midnattssol och norrsken. När man tågluffar kan man välja att ta nattåg och sova på tåget, eller resa dagtid för att stanna i olika städer och övernatta. Det finns boendealternativ för alla smaker och behov. Allt från campingstugor och vandrarhem till hotell och B&B:s. På vissa ställen finns det bondgårdar att övernatt på om man vill ta del av det lantliga livet.

Gällivare, som är den norra ändpunkten på Inlandsbanan, är en liten stad 10 mil norr om polcirkeln. Där kan du uppleva både fjällandskap där du kan vandra i fantastiska miljöer, centrum med restauranger och shopping samt norrländsk landsbygd. Du kan ta del av samernas kultur och besöka koppar- och järnmalmsgruvor. Är du sportintresserad kan du passa på att tajma besöket med någon av de tävlingar som arrangeras, exempelvis Midnattsloppet eller Dundret Extreme Running.

Author: admin

Share This Post On
Nexus