Jobba i fjällen

Efter covidpandemin har trenden med att jobba hemifrån blivit än starkare och det går numera att bo nästan var som helst och ändå ha ett arbete man trivs med. Begreppet digital nomad brukar beteckna någon som reser runt i världen samtidigt som de sköter sitt arbete enbart via dator och internetuppkoppling. Varför inte prova själv?

Kanske vill du åka skidor på lunchrasten och hinna med några åk efter jobbet innan liftarna stänger? Eller vill du paddla kajak på Ljusnan, cykla nedför fjäll och plocka hjortron? Allt är möjligt om du flyttar upp till fjällvärlden. Många större skidorter som Åre, Funäsdalen och Sälen är numera välutrustade när det gäller boende, butiker och service samtidigt som naturen finns precis utanför dörren.

Tröttnar du på att sitta hemma finns välutrustade kontorshotell i samtliga av de ovan nämnda orterna. I en mindre ort brukar kontakter dessutom vara lättare att skapa då nästan alla känner alla och sitter du i ett kontorshotell/ coworking space finns nästan säkert oanande möjligheter till nya affärer.

Sveriges fjällvärld är magisk året runt så för dig som gillar natur och friluftsliv:https://www.naturvardsverket.se/amnesomraden/friluftsliv/ , lugn och ro och frisk luft är det bara att ta med datorn och prova på livet som digital nomad i fjällen!

Turista i Sverige

Author: victoria

Share This Post On
Nexus