Så kan du tjäna pengar på att resa runt i Sverige

Sverige är ett fantastiskt land att upptäcka. Och så är det ju så enkelt att ta sig runt i landet, när man kan språket och vet hur saker fungerar. Därför är det fullt förståeligt att så många bloggare, fotografer och skribenter, helt enkelt kreatörer, plötsligt ställt siktet mot svenska platser. Kanske vill du också resa runt och skriva artiklar om Sverige?

Börja resa runt i Sverige och samla material

Det skadar inte att vara bra på att skriva och/eller fota innan du beger dig ut på ditt äventyr. Tack vare dessa färdigheter kan du nämligen förlänga och tjäna pengar på resan. Du kan bland annat ha din egen blogg och erbjuda dina tjänster som frilansskribent, förslagsvis en kombination av båda.

Med alla faktureringslösningar som finns för både A- och F-skatt är det lättare än någonsin att få betalat för sina kreatörstjänster. Om du reser runt och skapar är du i behov av ett stadigt kassainflöde. Då kan du använda factoring som är en lösning för att få betalt för dina fakturor direkt. Hur då? Jo, genom att du säljer fakturorna vidare till en kreditgivare.

A-skattefakturering har också factoring. Kolla exempelvis vilka lösningar Cool Company eller Frilans Finans erbjuder. Med sådana här faktureringsföretag kan det vara något svårare att göra avdrag för arbetsutrustning och resekostnader. Om du däremot har F-skatt får du göra avdrag för alla de utgifter som kan kopplas till ditt företagande, däribland för reseutgifterna.

Ju fler platser du besöker, desto mer material kan du samla in. Det är en fördel att ha en stor spridning på resmålen och materialet, för du vet aldrig när någon behöver ditt material. När du väl har gjort arbetet har du gjort det, och då kan du använda materialet igen och igen.

Skapa kring svenska platser och tjäna pengar på det

Att börja blogga om dina reseupplevelser i Sverige är det enklaste sättet att komma i gång med ditt skapande kring svenska platser. Därmed är det inte sagt att det inte kommer krävas en massa jobb, för att vara en digital nomad kräver en stor arbetsinsats. Med friheten följer förpliktelser, så att säga.

Ett annat sätt att komma i gång med att tjäna pengar på att resa i Sverige är att skriva resereportage eller att ta resefoton, och givetvis att sälja materialet vidare till tidningar och bildbanker. Men om du kavlar upp ärmarna och blir riktigt grym på att blogga och sköta sociala medier kan du ganska snabbt få snurr på verksamheten.

Som skrivet; använd factoring och andra smarta faktureringslösningar för att komma i gång snabbt och för att få in pengar till resorna snarast.

Turista i Sverige

Author: victoria

Share This Post On
Nexus