Turista i Sverige

Sverige är ett fantastiskt land och att turista i Sverige är inte så dumt egentligen då kronan är mycket svag gentemot andra valutor. Det blir inte dyrare att turista i Sverige än att resa utomlands. Dessutom så har Sverige mycket varma somrar som gör att du inte märker någon större skillnad när du ligger på en badstrand i Sverige eller om du vore utomlands. Alla härliga grekiska maträtterna, turkiska kebaben och de italienska pizzorna hittar du nästan i varje större stad i Sverige, så dessa maträtter behöver du inte heller sakna.

Om du vill ha en semester med vildmark, fiske och fartfyllda aktiviteter i naturen så är det lämpligt att turista i norra Sverige. Fjällen är mycket vacker även under somrarna och här finner du dessutom massor av aktiviteter att utföra. För den som i stället vill ligga på stranden och äta glass och sedan äta skaldjur på någon uteservering finns detta att hitta i södra Sverige.

Mellan norra och södra Sverige så finns det massvis av städer att besöka som kan erbjuda massa attraktioner som exempelvis djurparker, nöjesfält, vattenland, sagoländer, och än mer natur, sol, bad och fiske.

Skulle det göras en enkät om var svenska folket helst turistar skulle Sverige säkerligen hamna högt upp i listan. Idag så finns det avancerade enkätverktyg som företag och organisationer kan använda för att skapa enkäter och sammanställa dessa, exempelvis om var vi helst turistar.

Att turista i Sveriges huvudstad

Många som bor utanför huvudstaden väljer att turista i Stockholm som kan erbjuda massor av nöjen och sevärdheter för hela familjen. I Stockholm så finner du nöjesfältet Gröna Lund och djurparken Skansen, som båda ligger på den vackra ön Djurgården. Hit kan du ta dig med färja från Slussen men också med bil. På Djurgården så finns det också massor av museum som exempelvis Vasamuseet, Abba the museum och ett flertal konstmuseum. Här finner du också Junibacken som erbjuder barnen massor av upplevelser och lekar. Runt om på Djurgården så hittar du också många restauranger som kan erbjuda dig både vacker utsikt och god mat.

I Stockholm stad så kan du också besöka gamla stan där du hittar välbevarade byggnader som är från 1600-talet. Här ligger också Stockholms slott där kungen arbetar. Längs med hamnen så kan du hitta båtar som tar er ut till Stockholms skärgård där ni kan besöka någon ö för att äta, sola och bada.

I Stockholm så hittar du också massor av shopping och gallerior där du kan göra sommarfynd men också köpa exklusiva kläder och andra attiraljer. Vill du bada och sola och bara njuta av semestern så finns det en hel del parker och badstränder runt om i Stockholm där du kan koppla bort allt vad stress är.

Efter att ha semestrat några dagar i Stockholm så kanske ett besök i en lugnare stad är att önska och då är det nära till exempelvis Mariefred, där ni finner en mycket vacker natur, sevärdheter och fantastisk mat. Det finns också en hel del herrgårdar på vägen där ni kan stanna till över natten.

Author: tilde

Share This Post On
Nexus