Så fixar du en svemester i bil

Alla längtar till semestern och drömmarna är många. I tider när vi spenderar mycket tid hemma har svemester blivit ett välkänt koncept. För dig som vill ha valfrihet och komma ut på småvägarna är den klassiska bilsemestern ett bra alternativ. Med det stora utbudet av begagnade bilar är det lätt att komma iväg på äventyr.

Därför är bilsemestern så uppskattad

Att ta med bilen på semestern erbjuder frihet på ett helt annat sätt. Du väljer själv vart resan går, hur långt du vill köra och när resan fortsätter. Det bidrar till spontanitet och besök till okända platser. För alla som rest med buss, tåg och flyg ingår det att passa tider och hantera mycket bagage. Med en bil bestämmer du själv över tiderna och det är inte hela världen om det blir lite senare än tänkt. Beroende på bilens modell går det att fylla den med all packning som behövs. Med hjälp av tillbehör som takräcke, takbox och cykelställ kan även sportutrustningen följa med på resan. För dig som vill tälta är det lätt att ta med utrustning för detta. Fördelen med en bil framför husbil är att de är lätta att ta med in i stadsmiljöer och ut på små skogsvägar. Både husbilen och husvagnen erbjuder dock ett helhetskoncept för övernattning och matlagning. Hur du väljer att utforma din bilsemester beror främst på vem du är och vad du vill få ut av resan.

Bra tips att ta med sig i bilen

Att förbereda bilen är såklart det viktigaste att tänka på. Se till att bilen fungerar som den ska så slipper du överraskningar på vägen. Kontrollera att säkerhetsutrustningen finns med i bagaget om olyckan skulle vara framme. Mobilladdaren ska vara med, liksom körkort för alla som förväntas köra. Även om den digitala kartan och gps är uppskattade kan uppkopplingen strula och en tryckt karta kan alltid vara bra att ha. För dig som köper en begagnad elbil är det viktigt att kolla upp om det finns laddstolpar i närheten. Packa för väderomslag och ta med både regnkläder, solskydd och ficklampa. En termos och extra vatten är också bra att ha om ni blir stående i vägrenen. Om barn följer med på resan blir det lättare för alla om de har något att pyssla med. Underskatta aldrig betydelsen av bra musik och matsäck för de längre turerna. För dig som uppskattar att handla på lokala gårdar eller loppis är det bra att packa ner lite kontanter också.

Alla kan bli turister på hemmaplan

Även om vi bott på samma ort länge är det sällan vi turistar i närområdet. Sverige har dessutom så mycket att erbjuda från norr till söder, från städer och ut på landsbygden. Att resa åt motsatt håll än det du är van vid kan ge unika upplevelser av landskapet och utbudet av resmål. Det fina med bilsemester är att resan kan göras lika bra som målet. Är det inte bråttom att ta sig från A till B kan det vara trevligt att välja de mindre landsvägarna och undvika motorvägarna. Dessa sträckor bjuder ofta på vacker natur, mindre samhällen och fina platser att stanna till vid. Kolla gärna upp områden ni tänkt åka till i förväg för att hitta de bästa sevärdheterna, undangömda badplatser och rekommenderade caféer.

Author: victoria

Share This Post On
Nexus