Sveriges guldkorn

Varför åka utomlands när du har ett helt land som har så mycket att ge. Sverige har vacker natur, god mat och vackra och färgstarka årstider. De har norrsken och midnattssol i norr, vackra landskap i mitten av landet och salta, klara hav i söder.

En guldklimp som många svenskar väljer att semestra på är Sveriges största ö, Gotland. Hit åker du med färja över Östersjön för att nå den vackra ön. Du kan dessutom flyga dit, om du föredrar det. Gotlands natur och klimat skiljer sig en aning från resten av Sverige. Det är en av de mest solsäkra platserna i Sverige om somrarna och är därför ett mycket populärt resmål. Gotland har Sveriges vackraste stränder och ett tips är att ta sig till ön Fårö om du är där. Staden Visby är väl värt ett besök, där du får strosa runt och njuta av de vackra byggnaderna och varför inte ta del av den årliga medeltidsveckan som sker varje sommar i Visby.

Cliff formations at the rocky coast of Fårö island in Gotland, Sweden. These cliffs are called "rauk" in Swedish.

Ifall du är nyfiken på andra sidan av Sverige kan du besöka västkusten. Här finns riktigt salt och klart hav, med vackra klippor och goda matställen som serverar skaldjur. Att få vila på en blank klippa och se på solnedgången, efter att få bada i havet, är en upplevelse som är svår slå. Populära resmål som står ut ur mängden är Marstrand, Lysekil, Smögen och Kungshamn.

Hela Göteborgs skärgård med alla öar är även de värda resmål, och mycket lätta att nå med båtar. Tips på öar som är värda ett besök är Vrångö, Vinga och Brännö. Vrångö ligger en kort resa från Göteborg och har fina sandstränder och en vacker natur med ett naturreservat. Vinga är Göteborgs västligaste punkt och har en mycket känd fyr. Det är även känt för att Evert Taube spenderade sin barndom på denna ö och idag är hans hem ett museum. Brännö är en lite större ö med runt 900 fasta invånare, med en barnvänlig badplats. Många av öarna har ingen biltrafik, utan du tar dig fram med cykel eller moped.

Ifall du inte har pengar till att finansiera din resa, eller känner att du behöver ännu mer kan du alltid ta ett snabblån. Kom ihåg att du inte alltid behöver åka så långt för att ha semester och hänföras av vackra landskap och god mat.

Author: admin

Share This Post On
Nexus