Sverige har mycket att erbjuda!

 

Sverige har en unik miljö som lockar många turister från andra länder. Även den svenska befolkningen upptäcker alltmer av vad landet har att erbjuda. Naturupplevelser och friluftsliv blir alltmer populärt, men även storstadsbesöket är en tidlös klassiker. I Sverige finns det goda förbindelser med både tåg, busstrafik och bilvägar. I de större städerna tar man sig fram exempelvis till fots, med cykel, bil, buss, tunnelbana eller spårvagn.

Sailboat moored at small rocky island in the outer part of the archipelago of Stockholm, Sweden

Norra Sverige består av stora områden av skog och fjällandskap. Det lämpar sig utmärkt för exempelvis vandringar, vildmarksliv och chansen att komma nära vårt svenska djurliv. Om man vill vandra i Sverige kan man antingen ta kortare dagsturer och återvända till stugan eller hotellet som man bor på eller så ger man sig ut på längre vandringar och övernattar i tält, vindskydd eller övernattningsstugor. Om man har hund lämpar det sig alldeles strålande att ta med sin fyrbenta vän på äventyret. Se bara till att både du och hunden tränat upp lite kondition innan om ni har tänkt ge er ut på några längre sträckor. För den som vill ge sig av på cykelsemester finns många fina områden och sträckor. Med en bra planering kan man komma ut på en fantastisk semester med närhet till naturen!

Även södra Sverige erbjuder fina vandringsleder men i en något planare miljö. Längs med kusterna finns härliga badplatser, likaså i de många sjöar som finns runt om i landet. Fiskevatten finns över hela landet. Man bör dock alltid kontrollera vilka regler som gäller och var man kan köpa fiskekort.

Om man är intresserad av storstadspuls med shopping, uteliv och kultur finns det många alternativ. De största städerna är kanske det första man tänker på. Stockholm, Göteborg och Malmö erbjuder det mesta för en weekend i storstaden, oavsett om man är intresseradFamily with baby and three girls having a weekend excursion on their bikes on a summer day in beautiful landscape av biobesök, kulinariska upplevelser, teater, opera, nattklubb, varierad shopping, spa, museum eller någonting annat. Men Sverige har även andra större städer som alla har sin egen charm. Uppsala, Linköping och Umeå är exempel på studentstäder som har allt det där och där man kan hitta en ungdomlig karaktär.

Author: admin

Share This Post On
Nexus