Familjeturism i Sverige

Vill du åka ut och turista i Sverige med familjen men vet inte riktigt vilka destinationer ni ska besöka? Fortsätt då läsa för här listar vi de bästa turistställena för familjen som ni bara måste besöka. Både stora och små kommer uppskatta dessa ställen att besöka.

Medeltidsveckan

Är man intresserad av något annorlunda och vill uppleva Gotlands fantastiska miljö är medeltidsveckan något man absolut ska besöka. Medeltidsveckan anordnas årligen vecka 32 och har gjort det sedan 1984.

Det smidigaste är att ta flyg från Stockholm till Visby. Här får ni uppleva medeltida marknader, armborsttävlingar, tornerspel och annat som passar in i temat och de som deltar har kläder från medeltiden på sig. Medeltidsveckan passar hela familjen och är ett populärt resemål.

Djurparker

Sverige har många olika djurparker för stora som små. Är man intresserad av att besöka djurparker som har en stor variation i arter är Kolmården ett perfekt besök för familjen. Här hittar du inte bara djur utan även andra aktiviteter. Det finns också många övernattningsalternativ som gör besöket ännu mer värt. Utöver djuren så kan du se olika shower. Delfinshowen är mycket populär på Kolmården och är ett måste om du besöker parken, men du kan också gå på fågelshow med friflygande rovfåglar och för dom mindre kan ni gå på Bamseteater.

Nöjesparker

Om familjen är intresserade av åkattraktioner så bör man besöka Liseberg i Göteborg eller Gröna lund i Stockholm. Vill man däremot ha lite mer än bara karuseller så är Skara sommarland ett perfekt ställe att besöka. Här kan ni åka både karuseller och bada ! Sommarlandet som har ett fantastiskt utbud i sitt vattenland. Både den modige och den som hellre badar lite lugnare kommer få en riktigt rolig dag på Skara sommarland!

Njut av naturen

Sverige erbjuder en fantastisk natur och det kan vara riktigt skönt att bara åka ut och campa med tält några nätter. Från söder till norr har vi flera campingalternativ både vid havet men också inne i skogarna.

Vissa är perfekt anpassade för barnfamiljen och ett passande resemål kan vara Ansia resort i Lycksele. Här finns möjligheten att både ha husvagn eller välja stuga som är lite mer bekvämt. På campingen finns restaurang, cykeluthyrning, fiske, golf, vattenpark och nära till vanlig badstrand.

Apelviken är också ett fantastisk ställe att campa på och ligger utanför Varberg vid havet. Här finns en lång strand som ni kan njuta av såväl på morgonen som kvällen. De erbjuder även bra aktiviteter så som vattengympa, liveunderhållning, vindsurfing och för barnen anordnas poolparty och mycket mer.

Sverige har mycket att erbjuda för turism. Sätt er med familjen och kolla upp vad ni är sugna på att besöka och planera en fantastisk resa tillsammans.

Author: tilde

Share This Post On
Nexus